تالاب هورالعظیم، آخرین بازمانده تالابهای بین النهرین در جنوب غربی کشور در خوزستان قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم در عراق واقع است. اکنون خشکسالی و نرسیدن حقابه به این تالاب بین المللی، ناقوس مرگ تدریجی حیات وحش در هورالعظیم را به صدا دراورده است
.در روزهای اخیر ویدئوهای تکان دهندهای از خشکسالی و بی آبی در استان خوزستان منتشر شده است. کاهش بارندگی و خشکسالی، شدت یافتن گرمای هوا و محقق نشدن حقآبه پاییندست سدها، باعث نگرانی جامعهمحلی و فعالین زیستمحیطی شده است تا درمورد خطر مرگجمعی گونههای مختلف جانوری هشدار دهند.
فیلم زیر: سرگردانی گاومیش های تشنه و گرمازده در برهوت خشکیده هورالعظیم خوزستان
خشکسالی بیسابقه در ایران؛ سرآغاز بحرانی عظیم و لاینحل در کشور
کیومرث امیری در سایت هرانا نوشته است: فلات بزرگ و باستانی ایران در طول تاریخ بارها و بارها خشکسالی را به خود دیده و تجربه کرده است. خشکسالیهای موقت، طولانی و گاه و بیگاه. سابقه این معضل تا جایی هست که پادشاهان و بزرگان ایران باستان را به نیایش و درخواست از درگاه اهورا مزدا وا داشته است تا سرزمین ایران را از خشکسالی و دروغ محفوظ نگه دارد.
خشکسالی و دروغ دو مصیبت بسیار خطرناک به حال زمین و بشریت. دو پدیدهی شومی که در این برههی تاریخ نزدیک به نیم قرن است تمامیت سرزمین ایران را با مردمانش به ستوه آورده و به سقوط و قهقهرا کشانده است.
تاریخ گواه بر این مدعاست که همهی آنخشکسالیها با تلاش برخی دولتمندان و تدبیر مردم تلاشگر و با تجربه ایرانی به نیکی از سر گذرانده شد بدون آنکه خسارات سنگینی را باقی بگذارند و در تعریف دیگر با همت و تدبیر ایرانیان راستین آن خشکسالیها مهار شدند و سالهای پر از خیر و برکت و باران خیز باز از راه رسیدند و مملکت ایران نجات یافت از خشکسالی و از یاس و ناامیدی مردمانش.
اما این بار و در این نیم قرن اخیر گویی این مصیبت بزرگ دست بردار از سر ایران زمین و مردمانش نیست. مصیبتی که همراه با مشکلات گرم شدن زمین و دروغهای شاخدار سردمداران و مسئولین و مهندسین کذا و کذا و ناشیکاریهای نامعمعاران نان به نرخ روز خور نزدیک به نیم قرن متوالی است ادامه دارد و در سال زراعی جاری خشونتش را به تام و تمام نشان داده چرا که کشاورزان تقریبا سراسر کشور دانهای حتی از کشتههای خود برداشت نکردند و هر چه کاشته بودند درست در زمانی که چیزی به برداشتشان نمانده بود بهدلیل عدم بارنگی در بهار نیست و نابود شد و از بین رفتند. دهقانانی که زردی کاشتند تا سبزی درو کنند حال با خاک سیاه مواجه شدند و آه ار نهادشان برآمده است بیآنکه دادرسی داشته باشند.
امروزه کارشناسان و صاحبنظران آمار و اطلاعات بسیار نگرانکنندهای از وضعیت آب و هوایی و کلیت زندگی ملت را اعلام میدارند و در زمینهی آب که مایه اصلی حیات است متعقدند ایران به مرز ورشکستگی آب رسیده است و آینده بسیار نگران کنندهای در پیش رو دارد.
با این حال متاسفانه هیچ ارادهای در جهت توجه و برنامهریزی برای نجات این فلات بزرگ و ساکنانش از این مصیبت و مشکل عظیم وجود ندارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر