بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز یکشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۰ (۴ جولای ۲۰۲۱)، یک دختر نوجوان ۱۶ ساله اهل کرمانشاه تحت عنوان آنچه موضوعات ناموسی خوانده شده، توسط پدرش به صورت شنیعی با ضربات متعدد چاقو به قتل رسید.
به گفته یک منبع مطلع، این دختر جوان به دلیل آنکه دیر از بازار به منزل بازگشته توسط پدرش ابتدا مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سپس با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده است.
با استناد به آمار به ثبت رسیده به مراکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو، از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۹ زن و دختر در شهرهای مختلف کُردستان به قتل رسیدهاند که ۸ مورد آن توسط افراد نزدیک خانواده صورت گرفته و ٢ مورد نیز قتل ناموسی بوده است.
چرا آمار قتلهای ناموسی منتشر نمیشود؟
جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی ضمن واکاوی عوامل بروز خودکشی در استانهای غربی کشور گفت: فقر، بیکاری، افسردگی، ناامیدی و در یک سال اخیر هم بیماری کرونا باعث شده خشونتهای خانوادگی افزایش یابد به طوری که این خشونتها در بالا رفتن آمار خودکشی در استانهای غربی و بویژه در بین دختران بروز و نمود نگران کننده ای داشته باشد.
به گزارش ایلنا، خالد توکلی گفت: برخلاف روند جهانی که معمولا مردها بیشتر خودکشی میکنند آمار خودکشی زنان در ایران در حال افزایش است. همچنین خودکشیهای خانوادگی رواج پیدا کرده و این یکی از مسائلی است که هم می تواند به خشونت خانوادگی و هم خشونت در جامعه مرتبط باشد که آمار خودکشی را افزایش می دهد و ممکن است منجر به خودکشی های سریالی افراد جامعه شود.
این جامعه شناس ادامه داد: عوامل متعددی در رواج خودکشی تاثیر دارد که مهمترین عاملی که باعث این اقدام میشود نا امیدی و بی اعتمادی نسبت به آینده و اوج استیصال در زمان حال است. راه های رسیدن به امتیازات اجتماعی برای عده ای از افراد جامعه بسیار هموار است و میتوانند به راحتی به مزایای اجتماعی دست یابند، این در حالی است که بیشتر افراد جامعه نمی توانند به حداقل های زندگی دست یابند اینگونه افراد اگر شخصیت شکننده ای داشته باشند و مدام در رویارویی با مشکلات با بن بست رو برو شوند ممکن است اقدام به خودکشی کنند
وی افزود: خودکشی معلول یکسری مسائل و پیش زمینههای اجتماعی است. مثلا خشونت خانوادگی، فرسایش سرمایه اجتماعی، تأخر فرهنگی و تغییرات ارزشی همه اینها باعث شده که در جامعه تنش و اختلاف و تعارض منافع به وجود بیاد و چون راه های رسیدن به حل مشکلات کاهش یافته و در این بین متاسفانه نهادهای مدنی و دولتی مناسبی نیز وجود ندارد که بتواند این تعارضات و تنش ها را کاهش دهند در نتیجه شاید یکی از راههای کاذب به شکل خودکشیهای نمایشی و اعتراضی بروز و ظهور کند.
توکلی ادامه داد: آمار خشونتهای روزمره در بین افراد جامعه گسترش و آستانه تحمل شان کاهش یافته است. مثلا در ماجرای خودکشی خانواده ایلامی که چندی پیش در این شهر اتفاق افتاد پدر خانواده چون در بورس شکست خورده و ضرر و زیان زیادی را متحمل شد؛ زن و فرزندانش را به قتل رساند
وی ادامه داد: در جامعه ما آمار قتل های ناموسی به صورت رسمی اعلام نمیشود و به عنوان خودکشی یا تحت عنوان درگیری های خانوادگی عنوان میشود ولی وقتی به ریشه یابی موضوع در جامعه بپردازیم میبینیم که متاسفانه قتل های ناموسی در جامعه کم نیستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر