بنابر گفته شاهدان عینی از جمله کادر درمان، ۳ بیمار در بیمارستان بوعلی زاهدان به علت قطعی برق دستگاههای اکسیژنساز جانشان را از دست دادند. مسئولان این بیمارستان مدعی شده اند که علت مرگ این سه نفر، مشکلات جسمی آنها بوده است. این در
در پی قطعی طولانی مدت برق، ۳ بیمار در بیمارستان بوعلی زاهدان جانشان را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، قطعی و نوسان ناگهانی برق بیمارستان بوعلی زاهدان شرایط سختی را برای کادر درمان به وجود آورد و همان زمان اعلام شد که ۳ نفر از بیماران بستری در این مرکز درمانی جان خود را به دلیل خاموشی دستگاههای اکسیژنساز از دست دادند.
در همان روز اعلام شد که مرگ بیماران به دلیل قطعی برق رخ داده و به دنبال آن مسئولان شرکت توزیع برق استان در اطلاعیهای تأکید کردند که قطع برق از سوی آنها نبوده است.
با این که شاهدان عینی از کادر درمان و همراهان بیمار تأکید میکنند که این سه بیمار به دلیل قطعی برق و از کار افتادن دستگاههای اکسیژنساز جانشان را از دست دادهاند، اما مسئولان بیمارستان بوعلی مرگ این ۳ بیمار را در پی قطعی برق تأیید نکرده و مدعی شده اند که این بیماران به دلیل مشکل جسمی جانشان را از دست دادهاند.
کسانی که آن روز در بیمارستان بوعلی بودند میگویند برق ساعت ۱۲ به مدت ۳ ساعت قطع شد.
یکی از شهروندان زاهدانی که در همان بیمارستان، بیمار بستری شدهای داشت گفت: همسرم را به دلیل درگیری شدید ریه، سوم تیر در بیمارستان بوعلی بستری کردم و چون نگران شرایطش بودم، بالای سرش ماندم. در آن روزها میزان مراجعه بیماران و مرگهای کرونایی بالا بود. علاوه بر همسرم یکی از دوستان من هم در اتاق ایزوله اورژانس بستری بود و در تخت کناری او بیمار بدحالی قرار داشت که با دستگاهی به اسم سیپپ نفس میکشید. میگفتند اهل سراوان است و هیچ همراهی ندارد. ساعت ۱۲ بود که ناگهان برق سالن بیمارستان قطع شد و پس از آن دستگاههای اکسیژنساز در اورژانس خاموش شدند. بلافاصله فضای بیمارستان به هم ریخت و پرستاران، مترون و سوپروایزر با دستگاههای آمبوبگ دستی سراغ بیماران آمدند و یکی از آنها هم همان بیمار سراوانی بود که با قطعی برق بهشدت با مشکل تنفسی مواجه شد، اما در نهایت نتوانستند کاری برای او انجام دهند و بیمار فوت کرد.
این گفته ها را یکی از شاغلان در بخش درمان این بیمارستان نیز که نمیخواهد نام او فاش شود تأیید میکند.
این فرد گفت: در اورژانس بیمارستان، بیماران با اکسیژن خون کمتر از ۷۰ درصد بستری هستند. اکسیژن خون بیماران بستری در آیسییو از این عدد هم کمتر است. زمانی که برق قطع میشود، شرایط برای بیماران بستری در آیسییو سختتر است. آن روز که برق به مدت ۳ ساعت قطع شد، نیروهای درمان بیمارستان تمام تلاششان را کردند تا جریان اکسیژنرسانی به بیماران قطع نشود اما طولانیشدن مدت قطعی برق، منجر به خاموشی دستگاههای تنفسی و مرگ ۳ نفر از بیماران شد که یک نفر همان مرد سراوانی در اورژانس بیمارستان بود و ۲ نفر دیگر، بیماران بستریشده در آیسییو بودند.
او در پاسخ به این سؤال که با وجود دستگاه ژنراتور در بیمارستان چرا توقف زمانی در روشنشدن دستگاههای اکسیژن وجود داشته و دستگاهها بلافاصله روشن نشده، میگوید: دستگاههای اکسیژنساز بسیار بزرگ هستند و با چند کامپیوتر کنترل میشوند. وقتی نوسان برق به وجود میآید تا قبل از استارت ژنراتور این دستگاهها دچار اختلال میشوند و نیاز به راهاندازی مجدد دارند. این مسئله حداقل ۴۰ دقیقه وقفه در روشنشدن دوباره دستگاهها ایجاد میکند.
با این که افراد حاضر در بیمارستان حادثه ۵ تیر را به دلیل قطعی برق اعلام میکنند، اما شهابالدین مشایی، رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان، با این که قطعی برق آن روز را تأیید میکند، مدعی شده که مرگ این ۳ بیمار به دلیل قطعی برق نبوده است.
به گفته آقای مشایی دستگاههای اکسیژنساز به هم متصلند و اگر قرار باشد قطعی برق باعث مرگ ۳ نفر شود، باید بیش از ۱۰ بیمار متصل به این دستگاهها هم همان روز فوت میکردند اما این اتفاق نیفتاد.
رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان در پاسخ به این سؤال که برخی از اعضای کادر درمان بیمارستان و البته همراهان حاضر در بیمارستان این مسئله را تأیید میکنند که پس از قطعی برق و خاموشی دستگاههای اکسیژنساز به دلیل بدحالشدن ۲ بیمار در آیسییو و یک بیمار در اورژانس پرستاران نتوانستهاند با دستگاههای تنفس دستی مانع فوت بیماران شوند، توضیح داد: ممکن است این اتفاق هم رخ داده باشد اما بالای تختهای بستری اکسیژن وجود دارد و با قطعی دستگاهها، اکسیژنرسانی به بیماران قطع نمیشود و بلافاصله با آمبوبگ بیمار را نگه میدارند. اما این مسئله هم وجود دارد که ممکن است بیمار اینتوبه در اورژانس شرایط جسمی خوبی نداشته باشد و حتی در صورت قطعنشدن برق جانش را از دست بدهد. ما هر روز فوتی داریم اما آیا هر روز برق قطع میشود؟ در این بیمارستان دستگاه سیپییو وجود دارد و این دستگاه بدون نیاز به ژنراتور میتواند تا ۲ ساعت وسایل را روشن نگه دارد.
به گفته رئیس بیمارستان بوعلی زاهدان در این بیمارستان نوسان برق وجود دارد، علت آن هم بالابردن بار مصرف برق به دلیل وجود دستگاههای اکسیژنساز است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر